Caravan en vouwwagen basis

Vanzelfsprekend kan niemand voorkomen dat er tijdens uw verblijf gebreken aan uw caravan of camperopbouw ontstaan. Maar een goede onderhoudsbeurt kan dit risico beperken, zo controleren we bij de keuring onderstel uw caravan op 22 punten. We beginnen met het controleren van het gehele onderstel. De koppeling wordt met een speciale 49mm kogel getest op overmatige slijtage, de frictiekoppeling testen we met een momentsleutel op de juiste werking. Ook de rest van het onderstel en de bevestiging van de opbouw wordt kundig nagelopen. Voor inspectie van de remmen worden de trommels gedemonteerd en volgens fabrieksvoorschrift weer met nieuwe flensmoeren gemonteerd. Het gassysteem wordt met een speciale pomp onder druk gezet om te testen of er zich ergens een lek in het systeem bevind. De verkeersverlichting is als laatste aan de beurt voor controle.

De caravanbanden vragen om speciale aandacht. Wanneer er tijdens het rijden iets misgaat, wordt dat meestal veroorzaakt door slechte banden of een verkeerde belading. Banden die te zacht zijn of die niet overeenstemmen met de belading kunnen onderweg trillingen veroorzaken en zelfs klappen. Ook stellen diverse verzekeraars eisen aan de leeftijd van de banden. Bij onze onderhoudsbeurten controleren we de banden kritisch en geven u daar waar nodig adviezen, daarnaast moet u zelf ervoor zorgen dat ze in goede staat en op goede druk zijn wanneer u op reis gaat. Neem bij twijfel altijd vrijblijvend contact met ons op.

Als de caravan aan alle veiligheidseisen voldoet krijgt u van ons een keuringsrapport en bijbehorende keuringssticker.

Caravan onderhoud uitgebreid

Bij caravan keuring en onderhoud compleet kijken we naast het onderstel de gehele opbouw van uw caravan na. De thermokoppels van de koelkast, kachel en het gasstel worden op werking getest. Bij een slecht functionerend thermokoppel bestaat de kans dat er gas in de caravan komt als het betreffende apparaat uit staat. Dit kan zeer gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Alle kranen en de toiletgroep worden zonder water op werking getest. Hierbij testen we de pomp en eventuele schakelaars. Het gehele elektrische systeem wordt getest. Hieronder vallen het 220v, 12v systeem en huishoudaccu’s. Een belangrijk aspect is het testen van de aarding van de stopcontacten vooral in de buurt van water en metaal.

Voor het behoud van een caravan is het belangrijk dat de caravan waterdicht is. De kleinste lekkage kan leiden tot een kostbare reparatie. Als inwendig liggende houten delen voor langere tijd nat blijven kunnen deze hierdoor verrotten. Bij de complete keuring verrichten wij een globale vochtmeting. Dit wil zeggen dat we op kritieke plekken in de caravan zoals rond ramen, deuren en andere verbindingen naar buiten een vochtmeting doen.


Caravan onderhoud luxe caravans met extra’s zoals boiler/Aldesysteem, zonnepaneel enz.

Bij dit pakket testen we aanvullend voorzieningen zoals een boiler, Aldekachel, oven, magnetron of zonnepaneel op hun werking. De watervoorziening controleren we met gevulde watertank, zodat we zeker weten dat het gehele systeem waterdicht is. Veel fabrikanten geven alleen een verlengde fabrieksgarantie als dit elk jaar is gedaan. Als laatste volgt een visuele inspectie van alle kitnaden op de caravan, hierdoor kunnen we kritieke punten opsporen voordat vocht in de caravan trekt. 


Buscamper keuring

De keuring voor buscampers is voor campers zoals een Volkswagen Tranporter of Mercedes-Benz Sprinter. De keuring bestaat uit de controle van het gassysteem door middel van een gasdruktester. Het systeem wordt een kwartier op druk gezet om eventuele lekkages op te sporen. De thermokoppels van de koelkast, kachel en het gasstel worden op werking getest. Bij een slecht functionerend thermokoppel bestaat de kans dat er gas in de camper komt als het betreffende apparaat uit staat. Dit kan zeer gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Alle verlichting wordt gecontroleerd, zowel binnen als buiten. De kraan en de toiletgroep worden zonder water op werking getest. Hierbij testen we de pomp en eventuele schakelaars. Het gehele elektrische systeem wordt getest. Hieronder vallen het 220v, 12v systeem en huishoudaccu’s. Een belangrijk aspect is het testen van de aarding van de stopcontacten, vooral in de buurt van water en metaal.

Keuring (semi) integraalcamper

Bij de keuring voor (semi) intergraalcampers worden de thermokoppels van de koelkast, kachel en het gasstel op werking getest. Bij een slecht functionerend thermokoppel bestaat de kans dat er gas in de caravan komt als het betreffende apparaat uit staat. Dit kan zeer gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Alle kranen en de toiletgroep worden zonder water op werking getest. Hierbij testen we de pomp en eventuele schakelaars. Het gehele elektrische systeem wordt getest. Hieronder vallen het 220v, 12v systeem en huishoudaccu’s. Een belangrijk aspect is het testen van de aarding van de stopcontacten vooral in de buurt van water en metaal.

Voor het behoud van een camper is het belangrijk dat de camper waterdicht is. De kleinste lekkage kan leiden tot een kostbare reparatie. Als inwendig liggende houten delen voor langere tijd nat blijven kunnen deze hierdoor verrotten. Bij de complete keuring verrichten wij een globale vochtmeting. Dit wil zeggen dat we op kritieke plekken in de camper, zoals rond ramen, deuren en andere verbindingen naar buiten een vochtmeting doen.


Keuring (semi) integraalcamper premium

Bij het premium pakket doen wij aanvullend een uitgebreide vochtmeting op 25 punten inclusief een rapport. Dit is een tijdrovende klus vandaar dat dit ook niet in de standaard keuringen zit. De watervoorziening testen we met gevulde watertank zodat we zeker weten dat het gehele systeem niet lekt. Het schoonmaken en daarna impregneren van de bodem met een ademende coating is ook aan te bevelen. Veel fabrikanten geven alleen een verlengde fabrieksgarantie als dit elk jaar is gedaan. Als laatste doen wij een visuele inspectie van alle kitnaden op de camper. Vaak kunnen we kritieke punten opsporen voordat vocht in de caravan trekt.